Google bombing

Tömeges összehangolt linkelése egy oldalnak sok helyről azonos anchor text-el, egy kulcsszóra/kifejezésre amely révén adott kifejezésre a Google találati lista élére juttatható egy oldal. A Google rangsorolási algoritmusa kiemelt aktualitást tulajdonít olyan oldalaknak amelyekre ugrásszerűen megnövekednek a link hivatkozások rövid időn belül, ezáltal előre sorolja őket a hivatkozásokban megjelölt témában. A link növekedés tendenciájénak elmúltával a weboldal visszaesik.
Stephen Colbert – Greatest Living American történet egy tipikus példája Google Bombing akciónak és az imént említett növekedő tendencia elmúltával történő visszaesésnek.

1 hozzászólás

  • Jul 30 2012 8:05 pm

    […] ízben a Google bombing fogalmával Longhand mester blogján találkoztam évekkel ezelőtt. A téma már kezdett feledésbe merülni, ilyen jellegű Google […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .